Truskawki w Czekoladzie
2008-01-11 15:23:13Składniki:
- 250g truskawek
- czekolada gorzka - kilka kostek
- śmietana
- cukier-puder
- bita śmietana
Sposób przyrządzania:
Truskawki myjemy i osuszamy zostawiając szypułki. Czekoladę podgrzewamy, dodajemy trochę śmietany. Talerz posypujemy cukrem-pudrem. Truskawki do połowy zanurzamy w czekoladzie i kładziemy na talerz. Dekorujemy bitą śmietaną.
Można również podawać truskawki w inny sposób. Do jednej miseczki wlać czekoladę, a do drugiej bitą śmietanę. Truskawkę można nabić na mały widelec do połowy zamoczyć w czekoladzie potem „zahaczyć” o bitą śmietanę i na koniec oczywiście podać ukochanemu.
Smacznego!
Agata Olszewska
(agata.olszewska@dlastudenta.pl)